Slotenmaker – wat doe hij precies?

29 augustus 2019
 Categorieën: Sloten, sleutels & brandkasten, Blog

Delen

Wat een slotenmaker precies doet, wordt hieronder uitgelegd. Het moet een betrouwbaar persoon zijn en geen malafide slotenmaker zijn. Je vertrouwt deze persoon tenslotte je sleutels toe en geeft het daarmee toegang tot woning of bedrijfspand. Een slotenmaker is gespecialiseerd in hang- en sluitwerk. Wanneer sleutels kwijtgeraakt zijn, bij buitensluiting en kapotte sloten, is de slotenmaker er om te helpen.

Slotenmaker helpt bij spoedreparaties

Bij spoed kun je meestal een nummer bellen waarbij er direct geholpen wordt om sloten te repareren, toegang te verlenen tot een bedrijfspand of woning. Dit is een specialist op het gebied van hang- en sluitwerk die 24/7 klaar staat om hulp te bieden. Waar je ook woont, er is altijd wel één in de buurt. Een professionele reparatie zonder schade aan te richten is eenvoudig te doen door deze vakmensen. Erkende vakmensen zijn in bezit van een kwaliteitsmerk en-of certificaat. Hiermee is een professional herkenbaar: deze is lid van NSSG (Nederlandse Sleutel= en Slotenspecialisten Gilde). Hiermee bent u verzekerd van goede kwaliteit doordat er voldaan wordt aan kwaliteitseisen. Er wordt controle uitgeoefend bij professionals op het gebied van hang- en sluitwerk. Bij spoedoperaties zorgen ze vakkundig voor een snelle betrouwbare oplossing.

Hoe vind je een betrouwbare slotenmaker?

Online zijn er diverse te vinden. Maar zijn deze echt betrouwbaar? De eerste die in zoekmachine verschijnt, is niet altijd de beste, ga daar dus niet vanuit! Je krijgt vooraf een duidelijke prijsindicatie en een betrouwbare werkt niet met een tussenpersoon. Er worden duidelijk afspraken gemaakt over de voorrijkosten, avond- en weekendtoeslag, materiaalkosten en noodtoeslag. Deze kosten zijn altijd direct berekend met btw en zul je nooit achteraf nog eens eroverheen moeten betalen. Check de website goed na en kijk of er een adres op vermeld staat. Ga eventueel persoonlijk langs bij een slotenmakersbedrijf. Deuren zijn zonder schade te openen door professionals. Neem daarom altijd contact op met een professional.

Vakkundig repareren van hang- en sluitwerk

Een veilig onderkomen dankzij een SKG-keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw). Dit geldt voor zowel een woning, bedrijfspand en kluis. Er zeker van zijn dat het veilig is, begint met goede sloten en betrouwbare vakmensen. Op die manier wordt er kwaliteit, garantie en uitstekende klantvriendelijke hulp geleverd. Verzekeringsmaatschappijen maak je blij door hang- en sluitwerk te laten plaatsen met het SKG-keurmerk. Herstellen van beschadigde sloten, hang- en sluitwerk wordt gedaan door vakmensen die weten welke sloten veilig zijn. Daarnaast wordt er door gecertificeerde vakmensen gewerkt met een inbraakpreventieplan. Naast woningen en bedrijfspanden helpen ze ook bij sloten en sleutels van auto's. Sleutels bij laten maken hoort ook bij het takenpakket.