inbraakwerende kluis

24 april 2018
 Categorieën: Sloten, sleutels & brandkasten, Blog

Delen

Waardevolle spullen dienen goed opgeborgen te worden. Dat gebeurt helaas niet altijd, vaak wordt er gedacht dat belangrijke erfstukken, juwelen en andere sieraden veilig zijn opgeborgen thuis. Helaas is de realiteit anders. Nog steeds worden er relatief veel inbraken gepleegd waarbij zelfs geweld niet wordt geschuwd. Door de meest waardevolle spullen op te bergen in een inbraakwerende kluis van Safe2lock.nl, voorkom je dat deze ten prooi vallen aan inbrekers. Op die manier ben je verzekerd tegen het verlies van spullen die een grote waarde vertegenwoordigen en die niet snel vervangen kunnen worden.

 

Een goede beveiligingsmaatregel

 

De aanschaf van een inbraakwerende kluis zal snel worden gezien als een overdreven veiligheidsmaatregel. Zeker indien de statistische kans op een inbraak klein is, zal men niet snel een kluis aanschaffen. Toch is het zinvol om stil te staan bij de mogelijke gevolgen van een inbraak. Het gaat dan niet altijd om het verlies van de geldelijke waarde van bepaalde goederen, de emotionele waarde is vaak groter. Het verlies van erfstukken door een brand of inbraak leidt vaak tot onherstelbare emotionele schade. Een kostbaar medaillon van een reeds lang overleden familielid kan je nou eenmaal niet vervangen. Door juist deze spullen goed op te bergen in een inbraakwerende kluis voorkom je ongewenst leed.

 

Een inbraakwerende kluis is een goede manier om het een inbreker lastig te maken. De meerwaarde zit juist in de tijdsvertraging waardoor een kluis minder snel interessant is voor het inbrekersgilde. Dergelijke kluizen zijn juist voor dit doel ontworpen. Door bij de productie rekening te houden met een aantal belangrijke factoren, bijvoorbeeld de dikte van de wanden, het gebruikte materiaal en het aantal sloten, krijgt elke kluis een inbraakwerende waarde. Deze waarde is belangrijk bij het kiezen van de juiste kluis voor de spullen die je veilig wilt opbergen.

 

Indicatie waardeberging  

De mate van inbraakwerendheid, ook wel de weerstandklasse genoemd, wordt uitgedrukt in de uiteindelijke waardeberging. Deze waardeberging wordt uitgedrukt in een geldbedrag zodat hier enige indicatie aan kan worden ontleend. Dit bedrag is met name ook van belang voor de verzekering en heeft dus invloed op het uit te keren bedrag. In algemene zin kun je stellen dat een inbraakwerende kluis met een hoge waardeberging de mate van inbraakwerendheid aangeeft.

 

Door aanvullende maatregelen te nemen op het gebied van de beveiliging van de woning, kan de verzekeraar bepalen dat een hogere dekking dan de waardeberging van de kluis aangeeft, mogelijk is. Je kunt dan denken aan een goede alarm- of beveiligingsinstallatie. Ook de aanwezigheid van beveiligingscamera's en bewegingssensoren kan zorgen voor een hogere dekking vanuit de verzekering.